ΛΑΒΕΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ »

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ: 2281077777

Open/Close Menu Ανελκυστήρες Κυκλάδων & Αναβατόρια ΑΜΕΑ

ΛΑΒΕΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ »

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ:
2281077777

Σε περίπτωση που εγκλωβιστούμε:

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Αν εγκλωβιστούμε με άλλα άτομα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε τους συνεπιβάτες μας.

Στη συνέχεια δοκιμάζουμε να πατήσουμε τα μπουτόν των άλλων ορόφων. Σε περίπτωση που ο ανελκυστήρας δεν λειτουργήσει, πατάμε το κομβίο κινδύνου που βρίσκεται στον ανελκυστήρα.

Αν δεν μας ακούσει κανείς δοκιμάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο του ανελκυστήρα, το κινητό μας τηλέφωνο, ή ακόμα και να κάνουμε φασαρία φωνάζοντας.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι μπορεί να μείνουμε στον ανελκυστήρα για αρκετό χρόνο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να οπλιστούμε με υπομονή, να χαλαρώσουμε και να περιμένουμε βοήθεια.

Δεν προσπαθούμε ποτέ να απεγκλωβιστούμε μόνοι μας. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται όταν ο εγκλωβισμένος πάει να παραβιάσει την πόρτα ή ακόμα χειρότερα όταν προσπαθεί να βγει από την οροφή του ανελκυστήρα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μήπως τελειώσει ο αέρας και πάθουμε ασφυξία ή μήπως «σπάσουν τα σχοινιά και πέσουμε». Ο θάλαμος α) αερίζεται επαρκώς, και β) έχει συστήματα που αποτρέπουν την πτώση του, ακόμα και στην ακραία περίπτωση που σπάσουν ταυτόχρονα όλα τα συρματόσχοινα που τον συγκρατούν.

Extra tip:
Υπάρχει ένας βασικός κανόνας που μας προστατεύει από το να μείνουμε μέσα σε ένα χαλασμένο ανελκυστήρα για πολλές ώρες. Ο κανόνας αυτός λέει ότι όταν είμαστε μόνοι μέσα σε ένα κτίριο δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον ανελκυστήρα. Στην περίπτωση που είμαστε δύο άτομα, πρέπει να χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα ένα άτομο κάθε φορά, για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να είμαστε και οι δύο κλεισμένοι στον ανελκυστήρα και να μην μας ακούει κανείς.

Με την ευρεία χρήση του ανελκυστήρα στις μέρες μας, όλοι μπορεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση του εγκλωβισμού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες (μέσω της σωστής συντήρησης) και να ξέρουμε πως να χειριστούμε τα πρώτα λεπτά του πανικού.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© COPYRIGHTS 2021 LIFTEK. ALL RIGHTS RESERVED
  
DEVELOPED & DESIGNED BY OSMIUM WEB SOLUTIONS